غده تیروئید که در ناحیه گلو قرار دارد، در معرض بیماریهایی همچون کم کاری، پرکاری و سرطان است. این بیماریها با علائمی مانند چاقی، لاغری، تورم غده تیروئید و بسیاری از مشکلات دیگر روبرو است و سالانه تعداد زیادی از افراد را درگیر میکند. سونوگرافی تیروئید روشی مناسب برای تشخیص انواع مشکلات و بیماریهای غده تیروئید محسوب میشود و به پزشکان کمک میکند تا با شناسایی دقیق این مشکلات به درمان آنها بپردازند.
سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید چیست؟
سونوگرافی تیروئید روش تشخیصی است که در آن امواج صوتی با فرکانس بالا به غده تیروئید ارسال میشوند که پزشکان با کمک تصاویر دریافتی میتوانند اندازه و اختلالات غده تیروئید را مشاهده کنند و بیماریهای مرتبط با آن را تشخیص دهند.
چه زمانی نیاز به سونوگرافی پاراتیروئید و تیروئید است؟
سونوگرافی غده تیروئید معمولاً زمانی استفاده میشود که علائم زیر در فرد مشاهده شود:
رشد ندول روی غده تیروئید
ندولها تودههای کوچک مملو از مایع هستند که در بافت تیروئید ایجاد میشوند. در اغلب موارد، این ندولها خطری جدی برای سلامتی ندارند؛ برخی از این ندولها ممکن است به صورت تودههای کوچک یا متورم در جلوی گردن قابل مشاهده باشند. هرچند بیشتر ندولهای تیروئید بدون علائم هستند؛ اما برخی مواقع میتوانند عوارضی مانند کاهش وزن و تورم بههمراه داشته باشند.
با سونوگرافی میتوان این ندولها را به خوبی شناسایی کرد.
بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر)
گواتر وضعیتی است که در آن غده تیروئید بهطور غیرعادی بزرگ میشود. این رشد معمولاً به شکل توده متورم در ناحیه گردن قابل مشاهده است. برخی گواترها کوچک هستند، اما در مواردی با اختلالاتی مانند کمکاری یا پرکاری تیروئید همراه میشوند.
کمکاری تیروئید علائمی چون خستگی مفرط، کاهش تمرکز و خوابآلودگی بیش از حد ایجاد میکند. در مقابل، پرکاری تیروئید علائمی مانند کاهش وزن ناگهانی، ضربان قلب سریع و تعریق زیاد دارد.
سونوگرافی غده تیروئید به پزشک کمک میکند تا اندازه دقیق گواتر را شناسایی کند.
احتمال وجود تومورها
هر زمان که تغییری در غده تیروئید مشاهده شود، بررسی دقیق آن اهمیت ویژهای دارد. سونوگرافی پاراتیروئید بهعنوان ابزاری کلیدی برای تشخیص تودههای سرطانی یا خوشخیم تیروئید استفاده میشود.
اگرچه سرطان تیروئید شایع نیست، اما همچنان سالانه بسیاری را مبتلا میکند و در زنان بیش از مردان دیده میشود. تشخیص زودهنگام این بیماری میتواند میزان بقای بیماران را تا درصد بالایی افزایش دهد.
موارد دیگر استفاده از سونوگرافی تیروئید
علاوه بر تشخیص ندولها و گواتر، سونوگرافی غده تیروئید میتواند در ارزیابی عملکرد کلی تیروئید، بررسی عوارض پس از درمان یا شناسایی تغییرات مشکوک در کنار دیگر روشها مانند سونوگرافی کالر داپلر نیز کاربرد داشته باشد.
استفاده از این روش غیرتهاجمی و دقیق به پزشکان کمک میکند تا برنامه درمانی موثرتری را تعیین کنند.
به کدام مرکز سونوگرافی تیروئید مراجعه کنیم؟
سونوگرافی تیروئید را باید در مرکزی انجام دهید که از جدیدترین دستگاهها برخوردار است و پزشکان متخصص و باتجربه در آنجا فعالیت میکنند.
دکتر آیدین تقی لو متخصص رادیولوژی و سونوگرافی، در بیمارستانهای فوق تخصصی عدل، رسالت و مرکز سونوگرافی و رادیولوژی کوشا فعالیت میکند. در این مراکز انواع سونوگرافی از جمله تیروئید انجام میشود.
اگر بهدنبال بهترین مرکز سونوگرافی در شرق تهران میتوانید به مراکز دکتر تقی لو مراجعه کنید.
برای سونوگرافی تیروئید باید ناشتا بود؟
روز مراجعه برای انجام سونوگرافی غده تیروئید نیازی نیست که ناشتا باشید یا داروی خاصی مصرف کنید؛ اما بهتر است داروهای حاوی سطوح بالای ید را متوقف کنید تا در آزمایش شما اختلالی ایجاد نشود.
بهطور کلی، سونوگرافی پاراتیروئید به رژیم غذایی مخصوصی نیاز ندارد و شما میتوانید بهصورت عادی وعدههای غذایی خود را مصرف کنید.
تفسیر سونوگرافی تیروئید
بعد از اتمام آزمایش نوبت به تفسیر آن میرسد. تفسیر نتیجه سونوگرافی باید توسط متخصص رادیولوژی و سونوگرافی انجام شود. ایشان با مشاهده تصاویر به تفسیر مشاهدات خود میپردازد و گزارش را برای پزشک ارجاع دهنده ارسال میکند.
هزینه سونوگرافی غده تیروئید چقدر است؟
هزینه سونوگرافی در مراکزی که زیرنظر دکتر آیدین تقیلو فعالیت میکنند باتوجه به عواملی مانند نوع بیمه، نیاز به تست مجدد، وسعت ناحیه و تجهیزات مورد نیاز تغییر میکند.
شما میتوانید برای تعیین دقیق هزینه این آزمایش با شماره تلفن زیر تماس بگیرید:
0 Comments