تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن

تشخیص ضربه مغزی می‌تواند با سی تی اسکن و سایر تصویربرداری‌ها انجام ‌شود. پزشکان معمولاً برای سنجش میزان آسیب به جمجمه و مغز از سی تی اسکن کمک می‌گیرند. در این مقاله به چگونگی تشخیص با این روش تصویربرداری می‌پردازیم.

سی تی اسکن چیست؟

سی تی اسکن یک روش تصویربرداری است که با استفاده از اشعه ایکس اقدام به عکس‌برداری از مغز و جمجمه می‌کند. در این روش با استفاده از اشعه ایکس و فناوری‌های رایانه‌ای عمل تصویربرداری انجام می‌شود. در طی این تصویربرداری، اشعه ایکس به صورت دایره‌ای به دور سر حرکت می‌کند؛ بنابراین قادر است تصاویری از زوایای مختلف ضبط کند.

داده‌ها به رایانه ارسال و در رایانه تفسیر می‌شوند و تصاویر به‌صورت دوبعدی به نمایش درمی‌آیند. تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن با استفاده از این داده‌ها امکان پذیر است.

تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن

آیا سی تی اسکن ضربه مغزی را نشان می‌دهد؟

به‌ طور کلی تشخیص ضربه مغزی یک فرآیند چالش‌برانگیز است. شاید هیچ روشی به‌صورت 100% نتواند ضربه مغزی را اثبات کند؛ بنابراین پزشک با استفاده از تصویربرداری‌ها و بررسی‌های متعدد به ضربه مغزی پی می‌برد. پزشک با تصویربرداری به روش سی تی می‌تواند نواحی شکسته شده جمجمه و آسیب در بافت‌های مغز را تشخیص دهد.

با تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن و سایر آسیب‌ها پزشک می‌تواند بهترین درمان‌ها و حتی جراحی‌ها را انتهاب کند.

البته باید بدانید در بعضی مواقع تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن امکان‌پذیر نیست.

در اکثر افراد که ضربه مغزی شده‌اند سی تی نتایج نرمال و طبیعی نشان می‌دهد. حتی مشاهده شده است که بیمار ضربه مغزی شده علائمی مانند تهوع و سرگیجه و بی‌تعادلی دارد اما تفسیر جواب سی تی اسکن مغز وضعیت نرمال را نشان می‌دهد. در این حالت پیشنهاد می‌شود از سایر روش‌های تصویربرداری برای تشخیص ضربه مغزی استفاده شود.

موارد استفاده از سی تی اسکن برای تشخیص ضربه مغزی

بااین‌حال بسیاری از پزشکان تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن را در دستور کار خود قرار می‌دهند. در صورتی‌که علائم زیر را داشته باشید به‌احتمال بسیار زیاد پزشک انجام سی تی را برای شما درخواست می‌کند:

  • زمانی که شما هوشیاری خود را برای بیشتر از 5 دقیقه ازدست‌داده باشید.
  • وجود نشانه‌هایی که در آن احتمال ضربه و شکستگی جمجمه وجود دارد.
  • سردردهای شدید به همراه حالت تهوع و استفراغ
  • درصورتی‌که نمره مقیاس کمای گلاسکو یا جس اس اس زیر 14 باشد.
  • فراموشی
  • بزرگ شدن یکی از مردمک‌های چشم
  • خروج خون و یا مایع از گوش و بینی
  • به‌منظور بررسی بیماران مسموم شده با الکل و مواد مخدر
  • سردرگمی فرد

به طور کلی در این حالت احتمال ضربه به مغز و خون‌ریزی مغزی وجود دارد.

در صورت وجود خون‌ریزی مغزی عملکرد بخشی از مغز تحت تأثیر قرار داده می‌شود. در این مواقع بیماران ممکن است نیاز به جراح داشته باشند. پزشک با انجام تصویربرداری به روش CT یک شرح‌حال دقیق از وضعیت درون سر و جمجمه بیمار می‌بیند و به‌خوبی می‌تواند جراحی را مدیریت کند.

جهت دریافت نوبت بخش سی تی اسکن از مرکز تصویربرداری بیمارستان عدل تهران زیر نظر دکتر آیدین تقی لو، با شماره زیر تماس بگیرید:

021-22065880

مرکز تخصصی سی تی اسکن  در غرب تهران

تشخیص ضربه مغزی با سی تی اسکن و یا هر آسیب دیگری بسیار مهم است؛ بنابراین باید تصویربرداری را در بهترین مراکز که زیر نظر متخصصین رادیولوژی و سونوگرافی هستند انجام دهید تا نتایج دقیقی از وضعیت شما برای پزشک مهیا شود.

مرکز سی تی اسکن بیمارستان عدل تهران با مدیریت دکتر تقی لو با استفاده از دستگاه‌ پیشرفته زیمنس 64 اسلایس اقدام به تصویربرداری از شما عزیزان می‌کند.

شما عزیزان می‌توانید انواع سی تی اسکن سر را در مراکز تصویر‌برداری دکتر آیدین تقی لو انجام دهید.

خدمات

ام آر آی
سی تی اسکن
سونوگرافی
رادیولوژی

جستجو در مقالات

اخرین مقالات

اختلال خواب شیفت کاری

اختلال خواب شیفت کاری مشکلی است که برای برخی از افرادی که مجبور به فعالیت و کار در ساعاتی غیر از بازه معمول (۸ صبح تا ۵ بعدازظهر) یا شیفت‌های کاری غیرمنظم هستند؛ رخ می‌دهد.

رادیوگرافی CBCT دندان چیست؟ مزایا، نحوه انجام و عوارض

رادیوگرافی CBCT در اصل یک روش سی تی اسکن دندان است که توسط متخصصان دندانپزشکی برای ارزیابی بیماری‌های فک و دندان استفاده می‌شود و اطلاعات دقیقی در مورد ساختارهای استخوانی صورت، حفره بینی و سینوس‌ها نیز ارائه می‌دهد.

تفاوت میگرن و سردرد

تفاوت میگرن و سردرد شامل علائم، عوامل ایجادکننده و تحریک‌کننده و روش‌های درمانی است که در ادامه مطلب، اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار می‌دهیم.

دریافت نوبت آنلاین

در هر ساعت از شبانه روز می توانید خدمت مورد نظر خود را رزرو کنید.

مقالات مرتبط 

سی تی اسکن با تزریق

سی تی اسکن با تزریق

مهم‌ترین مسئله در درمان بیماری‌، تشخیص صحیح و زودهنگام است که به پزشک کمک می‌کند تا درمان لازم را...

سوالات و نظرات شما

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *