ام آر آی سینه یا ام آر ماموگرافی چیست؟

ام آر آی سینه یا ام آر ماموگرافی یا ام آر آی پستان یکی از بهترین روش‌ها برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه زنان است.

تشخیص سرطان سینه با استفاده از روش‌‌های سونوگرافی، ماموگرافی و یا ام آر آی انجام می‌شود. ام آر آی سینه روشی مکمل و کامل کننده ماموگرافی برای تشخیص سرطان و میزان پیشرفت آن است. به ویژه برای خانم های باردار و شیرده در صورت نیاز به انجام آزمایش قطعی، با صلاحدید پزشک متخصص روش ام آر ماموگرافی تجویز می‌شود.

ام آر ماموگرافی یا  ام آر آی سینه چیست؟

ام آر آی سینه یا آم آر ماموگرافی (MRM) روش تشخیصی غیرتهاجمی برای غربالگری سرطان سینه و مشکات مرتبط با پستان است. در ام آر ماموگرافی به دلیل استفاده از میدان مغناطیسی ایجاد شده به‌وسیله آهنربای دایره‌ای شکل، امکان تجسم ساختار و بافت‌های درونی بدن مهیا می‌شود. بعد از دریافت سیگنال‌ها، آن‌ها را به تصاویر سه ‌بعدی دقیق تبدیل و به کامپیوتر ارسال می‌کند. به‌وسیله ارسال میدان مغناطیسی ایجاد شده تفاوت در نوع بافت سینه مشخص می‌شود و به پزشک در تشخیص توده‌های غیرطبیعی کمک می‌کند.

تومورهای موجود در سینه معمولاً دارای حجم و جرم بیشتری نسبت به بافت‌های طبیعی اطراف هستند. در زمان تصویربرداری با استفاده از ام آر آی برست این تومور نشان داده می‌شود.

مدت‌زمان لازم برای ام آر ماموگرافی بین 30 تا 45 دقیقه است.

چه مواقعی ام آر ماموگرافی نیاز هست؟

از آزمایش ام آر ماموگرافی برای تشخیص قطعی و یا رد سرطان سینه استفاده می‌شود. این آزمایش معمولاً به زنان و مردان در معرض خطر و به‌خصوص افراد بالای 40 سال توصیه می‌شود.

MRM با استفاده از رزونانس مغناطیسی به پزشک در تشخیص بافت‌های خوش‌خیم از بدخیم کمک می‌کند. این کار با ایجاد منحنی با استفاده از ام آر ماموگرافی به پزشک در تشخیص بافت‌های بدخیم کمک می‌کند.

این روش تصویر برداری حساسیت بالایی دارد؛ بنابراین نسبت به برخی از فناوری‌های تصویر برداری بهتر عمل می‌کند.

ام آر آی سینه یا ام آر ماموگرافی

برای آزمایش ام آر آی سینه چگونه آماده شویم؟

به‌طورکلی برای انجام آزمایش ام آر آی پستان نیاز به رعایت رژیم غذایی خاصی نیست.

با مراجعه به مرکز تصویربرداری از شما خواسته می‌شود تا لباس خود را تعویض کنید. معمولاً لباس‌هایی بدون زیپ به شما داده می‌شود تا عمل اسکن بهتر انجام شود. شما باید تمامی وسایل فلزی خود را تحویل دهید تا مشکلی در روند تصویربرداری ایجاد نشود.

نحوه انجام ام آر ماموگرافی

برای رؤیت بهتر بافت‌های درون سینه و مشکلات آن، معمولاً یک ماده حاجب به نام گادولینیوم تزریق می‌شود. البته در برخی از موارد ممکن است نیازی به تزریق این ماده حاجب نباشد. پزشک بهترین تصمیم را در این مورد خواهد گرفت.

پس از آماده‌شدن، شما با شکم بر روی میز مخصوص دراز می‌کشید و دست‌هایتان در جلوی سر قرار می‌دهید. معمولاً از یک بالشت استفاده می‌شود تا از لغزیدن شما در هنگام تصویربرداری جلوگیری شود. بعد از آن، میز به درون یک محفظه استوانه‌ای‌شکل حرکت می‌کند تا فرایند ام ار ای برست انجام شود.

رادیولوژیست صداهای شما در حین تصویربرداری را می‌شنود و اگر مشکلی پیش آمد باید او را در جریان بگذارید.

قبل از انجام MRI سؤالاتی از شما پرسیده می‌شود تا رادیولوژیست مطمئن شود مشکل تنگی نفس و یا مشکل قلبی نداشته باشید. در برخی از مواقع و بسته به نیاز ممکن است رادیولوژیست از مواد بی حس و بی‌هوش کننده استفاده کند.

برخی از مراکز تصویربرداری از هدفون برای بیماران استفاده می‌کنند تا این نویزها و صداها آن‌ها را از اذیت نکند. بعد از گذشت 30 تا 45 دقیقه عمل تصویربرداری انجام شده و رادیولوژیست تمامی تصاویر موردنیاز را ضبط می‌کند.

خطرات احتمالی ام آر آی سینه چیست؟

خطرات احتمالی ام آر آی سینه بسیار کم هستند. در ام آر آی بر خلاف ماموگرافی از هیچ‌گونه اشعه‌ای استفاده نمی‌شود؛ بنابراین هیچ‌گونه خطری برای شما نخواهد داشت.

در برخی از موارد افراد دچار کلاستروفوبیا هستند و از مکان‌های تنگ و بسته هراس دارند. این مورد می‌تواند عوارضی در هنگام تصویربرداری برای آن‌ها ایجاد کند. معمولاً با مصرف داروی آرام‌بخش این مشکل هم حل خواهد شد.

تاکنون هیچ تحقیقی ثابت نکرده است که انجام MRI می‌تواند برای جنین در رحم مادر ضرر داشته باشد. بنابر احتیاط اگر باردار هستید معمولاً در سه‌ماهه اول برای شما ام آر آی تجویز نمی‌شود.

برخی از افراد ممکن است به ماده حاجب تزریق شده یا همان ماده کنتراست‌زا آلرژی داشته باشند. رادیولوژیست با پرسش‌هایی مطمئن خواهد شد که به این ماده حساسیت دارید یا با تزریق مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد.

بعد از انجام آزمایش درصورتی‌که عوارضی مانند خارش، بثورات پوستی و تنگی نفس داشتید حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.

جهت دریافت نوبت بخش ام آر آی از مرکز تصویربرداری بیمارستان عدل تهران با مدیریت دکتر آیدین تقی لو، با شماره زیر تماس بگیرید:

021-22065880

مزایای ام آر آی سینه نسبت به ماموگرافی چیست؟

معمولاً در ام آر آی اطلاعات بسیار مهمی دررابطه ‌با بافت‌های درونی سینه فرد در اختیار پزشک قرار می‌گیرد. این اطلاعات می‌توانند بسیار سودمندتر از تصاویر ضبط شده به‌وسیله ماموگرافی باشند.

در زیر به برخی از مزایای ام آر آی پستان نسبت به مامو اشاره می‌کنیم:

  • ام ار آی تصاویر با وضوح بالاتری را ایجاد می‌کند.
  • میزان دقت و حساسیت ام آر آی سینه بنابر تحقیقات بین 83 تا 98.4 درصد است. این در حالی است که میزان حساسیت در ماموگرافی معمولاً حدود 87 درصد است.
  • در زنان با سینه متراکم میزان حساسیت و دقت مامو بسیار کاهش می‌یابد و می‌تواند تا نزدیک 64 درصد باشد که در ام آر آی سینه این کاهش بسیار کمتر است.

معمولاً پزشک قبل از ام ار ای برست تست ماموگرافی را توصیه می‌کند. در صورت مشاهده بافت‌های غیرمعمول انجام ام آر آی پستان برای تشخیص دقیق‌تر توصیه می‌شود.

انجام ام آر ماموگرافی در مرکز ام آر آی سینه دکتر تقی لو

انجام ام آر ماموگرافی در مرکز ام آر آی شبانه روزی بیمارستان عدل تهران با مدیریت دکتر تقی لو طبق تعرفه‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود و از شما هیچ‌گونه هزینه اضافه‌ای اخذ نخواهد شد.

تمامی تصویربرداری‌های MRI در مرکز ام آر آی سینه با دستگاه زیمنس 1.5 تسلا انجام می‌شود. این قدرت تصویربرداری باعث می‌شود تا جزئیات درون سینه و اعضای بدن فرد به‌خوبی نمایان شوند. وجود این دستگاه‌ها باعث ضبط تصاویر باکیفیت‌ و دقیق‌تری خواهد شود.

خدمات

ام آر آی
سی تی اسکن
سونوگرافی
رادیولوژی

جستجو در مقالات

اخرین مقالات

سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید

سونوگرافی تیروئید روش تشخیصی است که در‌ آن امواج صوتی با فرکانس بالا به غده تیروئید ارسال می‌شوند که پزشکان با کمک تصاویر دریافتی می‌توانند اندازه و اختلالات غده تیروئید را مشاهده کنند.

ای آر سی پی (ERCP) چیست؟

ای آر سی پی (ERCP) یکی از روش‌های درمانی و تشخیصی کارآمد است که به پزشکان کمک می‌کند تا بسیاری از بیماری‌های داخلی مانند مشکلات صفرا و پانکراس را تشخیص دهند و درمان کنند.

دریافت نوبت آنلاین

در هر ساعت از شبانه روز می توانید خدمت مورد نظر خود را رزرو کنید.

مقالات مرتبط 

سوالات و نظرات شما

0 دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *