ام آر آی یکی از بهترین روشهای تشخیصی بسیاری از بیماریها محسوب میشود. اما برای انجام این آزمایش، بیمارانی که بالای ۱۰۰ کیلو وزن دارند با چالشهایی روبرو هستند؛ زیرا ابعاد دستگاههای قدیمی MRI بهگونهای است که تحمل وزن بالا را ندارند.
در سالهای اخیر، پیشرفتهای قابل توجهی در طراحی و ساخت دستگاههای MRI با ظرفیت بالاتر صورت گرفته است. برخی از مراکز از جمله مراکز تصویربرداری دکتر تقی لو در تهران به دستگاه ام آر آی بالای 100 کیلو مجهز شدهاند تا این گروه از بیماران نیز بتوانند تحت این تصویربرداری قرار گیرند.
کدام مرکز ام آر آی بالای 100 کیلو در تهران را انجام میدهد؟
از جمله مراکزی که ام آر آی بالای 100 کیلو در تهران انجام میدهند، میتوان به موارد به مراکز تصویربرداری دکتر تقی لو شامل بیمارستان فوق تخصصی عدل و بیمارستان رسالت تهران اشاره کرد.
در کل تعداد مراکزی که ام آر آی سنگین وزن انجام میدهند محدود است، چراکه این روش به دستگاههایی با توانایی تحمل وزن بالا نیاز دارد.
جهت انجام ام آر آی وزن بالا در مرکز تصویربرداری بیمارستان عدل تهران، با شماره زیر تماس بگیرید:
۰۲۱-۲۲۰۶۵۸۸۰
جهت انجام ام ار ای سنگین وزن در مرکز تصویربرداری بیمارستان رسالت تهران، با شماره زیر تماس بگیرید:
۰۲۱-۲۶۷۰۳۳۷۲
کاربردهای ام آر آی وزن بالا چیست؟
دستگاه ام آر آی وزن بالا دارای تونل با دهانهای پهن و فرکانسهای رادیویی قدرتمند است.
مهمترین کاربرد ام آر آی سنگین وزن آن است که به افراد دارای اضافه وزن، خدمات ارائه میکند. افراد بالای 120 کیلو بهراحتی میتوانند داخل این دستگاه قرار بگیرند و حتی جابهجا شوند.
از دیگر کاربردهای آن میتوان به استفاده از این دستگاه برای کسانیکه از مکانهای بسته ترس دارند اشاره کرد. افراد مبتلا به کلاستروفوبیا نمیتوانند در دستگاههای معمولی آزمایش خود را انجام دهند، چراکه دچار اضطراب شدید میشوند.
همچنین، برای تصویربرداری از زنان باردار و ام آر آی کودکان نیز کاربرد دارد. آنها با کمک این دستگاه بهراحتی و بدون استرس میتوانند آزمایش خود را انجام دهند.
روش انجام ام آر آی سنگین وزن
بیمار برای ام آر آی باید روی میز دراز بکشد و به داخل اسکنر برود. در این روش، ناحیه موردنظر باید در مرکز آهنربا قرار گیرد تا تصاویری باکیفیت از بدن فرد بدست آید.
باید در طول تصویربرداری کاملاً بیحرکت بمانید تا تصاویر تار نشوند.
بعد از ثبت تصاویر توسط دوربین دستگاه، کار به اتمام میرسد و فرد میتواند از جای خود بلند شود.
لازم به ذکر است که در برخی از مواقع به بیمار ماده حاجب تزریق میکنند که عوارض خاصی ندارد، اما بهتر است چند دقیقه بعد از آزمایش داخل مرکز بنشیند.
برای انجام آزمایش باتوجه به قسمتی که تصویربرداری از آن انجام میشود، اغلب 4 تا 6 ساعت قبل از آزمایش نباید چیزی بخورید و بیاشامید.
در دستگاه ام آر آی بالای 100 کیلو آهنرباهای قدرتمندی وجود دارد بنابراین، قبل از شروع باید هرگونه اجسام فلزی مانند جواهرات، دندان مصنوعی و سمعک را از بدن خارج سازید.
ام آر آی روباز چیست؟
ام آر آی روباز نوعی تصویربرداری MRI است که دستگاهی متفاوت از نوع معمولی آن دارد. این دستگاهها بهجای لولههای تنگ و استوانهای شکل دارای محیطی بازتر و جادارتر است که بهراحتی بیشتر بیماران کمک میکند.
در ام آر آی روباز نیازی نیست بیمار وارد تونل شود؛ بلکه بهگونهای طراحی شده که دو طرف آن کاملاً باز است.
این دستگاه بهویژه برای افراد دارای اضافه وزن، زنان باردار، کودکان و کسانی که از محیطهای بسته ترس دارند، کاربرد دارد.
0 Comments