در سالهای اخیر، سرطان سینه به یک بیماری شایع در زنان تبدیل شده است. از آنجاییکه این بیماری ممکن است جان فرد را بهخطر بیاندازد، استفاده از روشهای کارآمد و موثر برای تشخیص سرطان پستان از اهمیت زیادی برخوردار است.
ابتداییترین روش تشخیص سرطان سینه در زنان معاینه این قسمت از بدن است که توسط خود فرد یا پزشک انجام میشود. در صورت مشاهده علائمی مانند تغییرات نوک پستان یا وجود توده باید به سراغ روشهای تکمیلی بروید که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان سینه
تشخیص زودهنگام سرطان پستان تاثیر زیادی در افزایش موفقیت درمان و بهبودی سریعتر دارد و از گسترش سرطان به سایر قسمتهای بدن جلوگیری میشود.
شما میتوانید با دست به پستانها و مشاهده دقیق آنها تست سرطان سینه در منزل را انجام دهید.
تشخیص سرطان سینه و شروع درمان زودهنگام نیاز به جراحیهای گسترده، شیمی درمانی یا پرتو درمانی با جلسات زیاد را کاهش میدهد. بدین ترتیب، از عوارض جانبی بسیاری پیشگیری خواهد شد. با تشخیص زودهنگام سرطان پستان نهتنها بر کیفیت زندگی بیمار افزوده میشود، بلکه بار مالی کمتری نیز بر دوش فرد قرار میگیرد.
انواع روشهای تشخیص سرطان سینه
امروزه، از روشهای متعددی برای تشخیص سرطان پستان استفاده میشود که هریک در مراحل خاصی از این بیماری کاربرد دارند. در ادامه به معرفی رایجترین روشهای تشخیص سرطان سینه میپردازیم.
ماموگرافی
اغلب به دو روش غربالگری و تشخیصی مورد استفاده قرار میگیرد. در ماموگرافی غربالگری از اشعه ایکس برای مشاهده پستانها استفاده میشود و در صورت مشاهده ناهنجاریها ماموگرافی تشخیصی را بکار میبرند.
در ماموگرافی سه بعدی نیز پستانها از زوایای بیشتر و دقیقتر بررسی میشوند تا تودهها مورد شناسایی قرار بگیرند.
سونوگرافی سینه
در سونوگرافی از امواج صوتی برای تصویربرداری از ساختار داخل بدن و بافت سینه استفاده میشود. سونوگرافی سینه اطلاعات دقیقی از نوع توده مانند مایع یا جامد بودن آن ارائه میدهد.
پزشکان با مشاهده این تصاویر درباره روشهای تشخیصی بیشتر یا شروع درمان تصمیمگیری میکنند.
ام آر آی سینه
MRI با کمک امواج رادیویی، تصاویری را از داخل بدن ارائه میدهد. اغلب اوقات قبل از ام آر آی سینه ماده خاصی را به بدن تزریق میکنند تا تصاویر دقیقتری از بافت پستان نمایان شود.
خروجی این روش دقت بسیار بالایی دارد و به پزشکان برای تشخیص بهتر سرطان کمک میکند.
بیوپسی یا نمونه برداری
در بیوپسی با کمک یک سوزن، بافت یا مایع قسمتی از سینه خارج میشود تا در آزمایشگاه مورد بررسی قرار بگیرد.
پزشکان از اشعه ایکس یا اولتراسوند برای ورود سوزن به ناحیه موردنظر استفاده میکنند. نمونه بافت برداشته شده به آزمایشگاه ارسال میشود تا وجود تومور و بدخیم یا خوش خیم بودن را تشخیص دهند.
نمونه برداری به روشهای مختلفی مانند آسپیراسیون با سوزن ظریف، بیوپسی هسته سوزنی یا بیوپسی باز انجام میشود.
جهت تشخیص دقیق سرطان سینه در مرکز تصویربرداری بیمارستان عدل تهران با مدیریت دکتر آیدین تقی لو، با شماره زیر تماس بگیرید:
۰۲۱-۲۲۰۶۵۸۸۰
اقدامات بعدی و درمان سرطان سینه
مهمترین اقدام بعد از تشخیص سرطان سینه، شروع فوری درمان است تا فرد سریعاً بهبود یابد و سرطان گسترش نیابد.
بهطور کلی، نوع درمان به میزان و سرعت رشد توده بستگی دارد؛ پزشکان با بررسی دقیق نتایج روشهای تشخیصی یک درمان موثر را برای بیمار انتخاب میکنند.
عموماً برای درمان سرطان سینه روشهای زیر استفاده میشود:
- جراحی
- پرتو درمانی
- شیمی درمانی
- ایمونوتراپی
- هورمون تراپی
- درمان هدفمند
پزشکان اغلب از روش جراحی استفاده میکنند و توده را بهطور کامل از بدن خارج میسازند. بعد از جراحی نیز روشهایی مانند پرتودرمانی یا شیمی درمانی بکار گرفته میشود تا سلولهای سرطانی کاملاً از بین بروند.
در برخی اوقات قبل از جراحی، از شیمی درمانی یا پرتودرمانی استفاده میکنند تا توده را کوچک کنند؛ این مورد به جراح کمک میکند تا غده سرطانی را راحتتر و کامل خارج سازد.
0 دیدگاه