با تشخیص بهموقع بیماریهایی مانند سرطان میتوان سریعتر درمان آن را آغاز کرد و روند پیشرفت بیماری را متوقف ساخت. اگر پزشک به وجود تومور مغزی مشکوک باشد و علائم آن را در بیمار مشاهده کند، اولین قدم استفاده از ام آر آی است. تصاویری که در ام آر آی تومور مغزی بهدست میآید دارای جزئیات بیشتری است و اطلاعات دقیقتری را در اختیار پزشک قرار میدهد. بههمین دلیل، این روش برای تشخیص سرطان مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع ام آر آی در تشخیص تومورهای مغزی
برای تشخیص تومور مغزی میتوان از روشهای ام آر آی مختلفی استفاده کرد، چراکه آن دارای انواع مختلفی است؛ در ادامه به معرفی انواع ام آر آی تومور مغزی میپردازیم.
MRI داخل وریدی (IV) تقویتشده با گادولینیوم
یکی از انواع کاربردی ام آر آی مغز، ام آر با تزریق یک ماده خاص به نام گادولینیوم است. این ماده به وضوح بیشتر تصاویر و تشخیص سلولهای سرطانی کمک میکند. گادولینیوم دور سلولهای سرطانی قرار میگیرد و آنها را در عکس بهتر نشان میدهد.
این روش برای تشخیص بهتر و سریعتر تومورهای مغزی به خصوص در شرایط اورژانسی کمک فراوانی میکند.
ام آر آی دیفیوژن
تصویربرداری بر وزن انتشار که به آن ام آر آی دیفیوژن نیز میگویند، بدون تزریق ماده حاجب صورت میگیرد. در این ام آر آی تومور مغزی تصاویر سه بعدی و نقشهای از اتصالات مغز به دست میآیند.
این تصویربرداری به دو صورت dwi و dti قابل انجام است. در dwi، حرکات تصادفی ملکولهای آب در یک بافت اندازهگیری میشود و در dti نیز ساختار میکروسکوپی سیستم عصبی مورد بررسی قرار میگیرد.
جهت تشخیص دقیق تومورهای مغزی در مرکز تصویربرداری بیمارستان عدل تهران با مدیریت دکتر آیدین تقی لو، با شماره زیر تماس بگیرید:
۰۲۱-۲۲۰۶۵۸۸۰
ام ار ای پرفیوژن
به فرایند انتقال خون در مویرگها، پرفیوژن میگویند. در ام آر آی پرفیوژن، تصاویری از خونرسانی به تومور که توسط عروق خونی صورت میگیرد، ارائه میشود. خود این روش نیز به سه طریق قابل انجام است که در دو مورد آن یک ماده حاجب برای دریافت تصاویر بهتر بهکار میرود.
MRI عملکردی (fMRI)
فرایند انجام ام آر آی عملکردی بسیار جالب است، چراکه در آن از فرد خواسته میشود تا به موضوعات خاصی فکر کند یا یک تمرین فکری انجام دهد. درfMRI، بیمار بیحرکت دراز میکشد و تمرین مغزی خود را در سکوت مطلق انجام میدهد. این عمل، تغییراتی را در مغز ایجاد میکند که در تصاویر نهایی نشان داده میشود.
هدف از آن است شناسایی نواحی خاصی از مغز است که مسئول گفتار و حرکات هستند تا برنامهریزیهای لازم برای جراحی و درمان تومورها صورت گیرد.
طیفسنجی رزونانس مغناطیسی (MRS)
در ام آر اسپکتروسکوپی که به آن طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هم میگویند، متابولیسم و ترکیب شیمیایی مغز مورد بررسی قرار میگیرد و بدین ترتیب سلولهای سرطانی تشخیص داده میشوند. همچنین، طیفسنجی رزونانس مغناطیسی میتواند میزان پیشرفت سرطان را نشان دهد و به پزشک برای انتخاب یک روش درمانی مناسب برای جلوگیری از گسترش سرطان کمک کند.
0 دیدگاه